
Патріотичну діяльність батьків наших учнів та випускників висвітлено в кількох публікаціях засобів масової інформації останнього часу.
Офіційні канали Головнокомандувача Збройних Сил України у рубриці #історії_героїв опублікували розповідь про розвідника Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна. Окрім бойових завдань Роман Миколайович виконує ще одну відповідальну роботу – збирає військові артефакти для шкільного музею, адже переконаний, що сучасні діти мають достеменно знати, за які цінності ведуть боротьбу українці. Має намір, коли повернеться до вчителювання, до основної програми курсу «Захист України» додати навчання юнаків корисним навичкам, набутим на фронті.
Докладніше.
Боєць 121 окремої бригади територіальної оборони тероборони із позивним «Маестро» вважає, що українська пісня – це теж зброя. Під час війни музика має особливу місію – підтримувати бойовий дух і настрій захисників, додавати сил і віри у перемогу.
До 24 лютого Ярослав Ілліч був артистом, музикантом, вокалістом у Муніципальному міському духовому оркестрі, брав участь у міських концертах, урочистих заходах. У перші дні боїв з’явився до військомату та був призваний до територіальної оборони. Співслужбовці при нагоді із задоволенням слухають пісні «Ніч яка місячна…», «Розпрягайте, хлопці, коней» та ін. у виконанні «Маестро», адже попри жах війни через пісню людина оновлюється, набирається нових сил рухатися далі.
Докладніше.

На «кулінарному» фронті тримає оборону подружжя Наталії та Віктора Юрченків, які виховали колишніх кадетів, а зараз вихованця військово-морського ліцею Іллю та курсанта військової академії Романа. Доки триває дистанційне навчання, молодший син допомагає батькам. У власній оселі вони облаштували мініпідприємство з виготовлення смаколиків для військових: 8 видів каш власної рецептури, паштетів, салатів, аджики, квашеної та маринованої капусти і навіть голубців та фаршированого перцю. Нещодавно ці страви мали можливість скуштувати відвідувачі виставки-ярмарку «Волонтерський крафт», але зазвичай всі виготовлені консерви відправляються «на нуль».
...
Читать дальше »